Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/paspara/domains/inn555.com/public_html/_shared/adodb/adodb.inc.php on line 889



Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/paspara/domains/inn555.com/public_html/_shared/adodb/adodb.inc.php on line 1914



Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/paspara/domains/inn555.com/public_html/_shared/adodb/adodb.inc.php on line 1986


Žiniasklaidoje apie mus

Žiniasklaidoje apie mus

VŽ restoranų gidas: 555 ir daugiau kalorijų

Daiva Sutkutė, "Verslo žinios"
2009.01.30

 
Priežasčių, kodėl pietų verta eiti į vilniškį restoraną „Inn 555“, užtenka: pavalgysi skaniai, aptarnaus mandagiai, paskutinio pinigo nenuplėš. Be to, ten kviestis gali ir neišrankų verslo partnerį, ir kiekvieną suvalgytą kąsnį skaičiuojančią draugę. Vienintelė priežastis, kodėl vakare su bendradarbiais čia nepagurkšnosi mėgstamo gėrimo, o savaitgalį neatveši pamaitinti blyneliais vaikų – restoranas dirba kaip ir daugelis mūsų: tik darbo dienomis, tik įprastomis darbo valandomis.

Aplinka

Restoranas „Inn 555“ buvusioje sostinės radijo technikos gamykloje (Naujamiestyje, T. Ševčenkos gatvėje), kitaip dar žinomoje „penkiukių“ pavadinimu, greta viešbučio, biurų, parduotuvės bei daugybės vadinamųjų „loftų“, atidarytas praėjusią vasarą.

Restorano interjerą galima apibūdinti keliais žodžiais – paprasta ir aišku. Kurdami jį šeimininkai atsižvelgė į pastato istoriją: atidengė autentiško plytų mūro fragmentus, ant jų sukabino senovinių gamyklos ir jos teritorijos nuotraukų, pakabino kelis veidrodžius, draperijų ant sienų, pastatė barą, apvalius stalus, originalias kėdes, kampuose sustatė minkštasuolius. Restoranas yra pusrūsyje, langeliai jo mažyčiai (ir nesinorėtų, kad jie būtų didesni – vaizdas pro juos neypatingas), bet didžiulėje salėje šviesu.

VŽ „Savaitgalio“ restoranų gidas vertina aplinką dalykiniam pokalbiui. Vieta tinkama – stalai gana toli vienas nuo kito. Erdvės restorane daug, nepaisant to, čia jauku. Jauku gal ir dėl to, kad pietų metu restoranas pilnas svečių. O lankytojai – pirmas restorano kokybės ženklas.

Patiekalai

Restorano virtuvės meistrai svečiams siūlo europietiškos virtuvės patiekalų. Įstaigos valgiaraštis – geras, tokios patiekalų įvairovės užtektų ir ilgiau nei įprastomis darbo valandomis dirbančiam restoranėliui. „Inn 555“ savo lankytojams siūlo beveik dešimties rūšių salotų (12–25 Lt), 4 rūšių sriubų (7–15 Lt), apie dešimtį karštųjų užkandžių, t.y. makaronų patiekalų, ekologiškų miltų lietinių, košių (7–29 Lt), panašiai tiek ir desertų (6–11 Lt). Kepsnius čia kepa iš jautienos, kiaulienos, vištienos, kalakutienos (25– 49 Lt), žuvų patiekalai ruošiami iš tilapijų, lašišų, skorpionžuvių ir jūros gaidžių (23– 25 Lt).

Kasdien restorane ant stalo rasite „Dienos pasiūlymus“. Beveik visi „dienos“ patiekalai bus iš pagrindinio valgiaraščio, tik kainuos keliais litais pigiau. Pavyzdžiui, pagrindinių „dienos“ patiekalų kainos neviršija 20 Lt: lašišos kepsnys paprastai kainuoja 25 Lt, penktadienį jis mums atsiėjo 19 Lt.

Tie, kurie skaičiuoja ne tik pinigus, bet ir kiekvieną suvalgytą kąsnį, irgi turėtų būti patenkinti – restorano valgiaraštyje beveik prie kiekvieno patiekalo nurodytas kalorijų skaičius.

Trumpai apie gėrimų sąrašą – jis, kaip ir patiekalų, gana įvairus. Vadinamojo namų vyno taurė kainuoja 5 Lt, ąsotėlis (1 l) – 20 Lt. Jei šis paprastas vynas neįtinka, yra keliolikos rūšių baltojo ir raudonojo. Rasite alaus (nors tik vienos rūšies), stipriųjų gėrimų.

Aptarnavimas

Į restoraną atėjome truputį anksčiau nei prasideda įprastas pietų metas. Dar galėjome rinktis stalą – keliolika minučių po pusiaudienio laisvų stalelių neliko. Manau, kaip tik šis metas yra tikras padavėjų profesionalumo išbandymas – visi alkani, visi skuba, norai visų skirtingi. Mus aptarnavusios merginos darbu likome patenkinti. Mandagi, paslaugi, lėkštes nurinkdavo vos pabaigus valgyti, rūpinosi, ar netrūksta vandens ir t.t. Norėdamas prikibti, rasi prie ko – niekas svečių čia nepasitinka, neklausiami padavėjai patys nesiūlo. Susidarė toks įspūdis, kad klientui čia paliekama pakankamai „asmeninės erdvės“, jam netrukdoma, bet jis ir nesijaučia pamirštas.

Kartu su valgiaraščiu ant stalo atneštas ąsotis vandens su citrina – dar vienas pliusas „penkiukėms“. Toks paprastas dalykas, o šalies restoranuose (net ir daug brangesniuose nei šis) kažkodėl toks retas. Nors, sakykim, duonos riekę gauni beveik visur.

Virtuvė

Pietus pradėjome tradiciškai lietuviškai – nuo sriubos. Trinta grybų sriuba su grietinėle ir trinta daržovių sriuba – kaip tik tokios, kokių norisi darganotą dieną. Abi švelnaus, bet aiškaus skonio, grybienė pasirodė riebesnė ir sotesnė. Lašišų sriuba taip pat sulaukė neblogų pietaujančios trijulės įvertinimų – skani sriuba, skaidri, su nemažais lašišos gabalėliais, morkomis, bulvėmis, bet tikrai per riebi.
Ekologiškų miltų lietinis su sūriu ir špinatais, patiekiamas su svieste apkeptomis morkomis, ypatingų diskusijų nesukėlė. Atskirai visi komponentai buvo skanūs, bet sudėjus į vieną patiekalui trūko aiškesnio skonio – blynas salsvas, sūris – eilinis, morkos, aišku, saldžios.

Pagyrų verti tądien ragauti spagečiai „Bolognese“. Mėsos padažą virtuvės meistrai paruošė puikų – nei per skystą, nei per tirštą, nepagailėjo pomidorų, česnako įdėjo kaip tik tiek, kad jis jaustųsi, bet nedegintų. Viena viešnia, viešojo maitino įstaigose paprastai vengianti ragauti patiekalų su/iš mėsos faršo ir pripažįstanti jį tik pačios sumaltą, ironiškai nusistebėjo: „O, faršas tikrai iš mėsos.“

Tilapijos kepsnį valgiusi viešnia šį apibūdino kaip paprastą ir skanų patiekalą. Nors valgydama jį tyliai bambėjo, kad norėtų garnyrui ne tik garuose troškintų morkų su keliais salierų gabaliukais.
Užtat ant grotelių keptos lašišos, patiekiamos su ryžiais ir špinatų padažu, kepsnį išsirinkusi kolegė džiūgavo: žuvis minkšta, prieskonių virėjas nepridėjo daug, tad skonis jos buvo „grynas“, jo neužgožė ir švelnus, salsvas padažas.

Apibendrinant pietus „Inn 555“: labiausiai džiugino tai, jog visos šio restorano „sudedamosios dalys“ – maistas, aptarnaujantis personalas, aplinka – gerai dera tarpusavyje. Padavėjos čia neturi glaistyti virtuvės klaidų, ateiti čia gali ne tik skubiai sukirsti pietų, bet ir atsipūsti malonioje aplinkoje.

P. S. Pasisekė dirbantiesiems aplink restoraną esančiuose verslo centruose, o štai specialiai važiuoti iki Naujamiesčio užtrunka gerokai ilgiau nei „oficialioji“ pietų valanda.

* * *

„Inn 555“

Sąskaita
Pietūs trims
Trinta grybų sriuba su grietinėle – 8 Lt
Trinta daržovių sriuba (210 kcal) – 6 Lt
Lašišų sriuba – 5 Lt
Lietinis su špinatais (172 kcal) – 9 Lt
Spagečiai „Bolognese“ (maža porcija – 200 g, 940 kcal) – 17 Lt
Tilapijos kepsnys su juodųjų ryžių mišiniu – 25 Lt
Lašišos kepsnys su juodųjų ryžių mišiniu – 19 Lt
Iš viso – 89 Lt

Vietų skaičius 76
Adresas: T. Ševčenkos g. 16, Vilnius
Darbo laikas: I–V 11–17 val.
Tel.: 85 2113005, 8 612 77555
E. paštas: info@inn555.com
Svetainė: www.inn555.com


VŽ įvertinimas 21*

Maistas 4
Valgiaraštis 4
Aplinka 4*
Aptarnavimas 4
Kaina už vertę 5
Automobilio stovėjimas 4*

* „VŽ restoranų gido“ autoriai restoranus lanko anonimiškai ir už pietus susimoka patys.
** Vertinama aplinka dalykiniam pokalbiui: ar yra galimybė konfidencialiai pasikalbėti, ar negirdima kaimynų pokalbių ir kt.
*** Balas už automobilio statymą į bendrą pažymį neįtrauktas.

Sukūrė: